mandag 4. oktober 2010

Deilig karamellkake




INGREDIENSER

♥♥♥

Bunn:

- 50 g fint brunt sukker

- 125 gr smør

- 150 gr fint mel

- 2 ts bakepulver

♥♥♥

Karamellfyll:

- 2 dl fløte

- 125 gr smør

- 75 gr lyst brunt sukker

- 2 ss lys sirup

♥♥♥

Sjokoladeglasur:

- 75 gr hvit sjokolade

- 75 gr mørk sjokolade
♥♥♥


1. Forvarm stekeovnen til 180°C. smør formen, og legg bakepapir i bunnen.


2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett mel og bakepulver, og rør til det blir en deig.

3. Trykk deigen ned i formen (form som er 18 x 28 cm), og stek den i 15-20 minutter, til den er gyllen. La den bli avkjølt.

4. Ha ingrediensene til karamellfyllet i en kjele. La det stå over svak varme, til alt er oppløst, og la det småkoke i 10-12 minutter. Rør hele tiden.

5. Hell fyllet over kakebunden. La det bli helt avkjølt. Smelt sjokoladene i hver sin bolle over en kjele med kokende vann.

6. Hell den mørke og den lyse sjokoladen over det avkjølte karamellfyllet, og snutt dem samme med en skje. La glasuren stivne, og skjær kaken i biter.

Mmmm...da er det bare å sette igang baksten jenter!

                                               

1 kommentarer:

Pernille sa...

Husk og steke kakebunnen før dere tar på fyllet da, jenter! (jeg glemte nemlig å steke min)

Legg inn en kommentar

♥Så hyggelig med kommentarer,og at akkurat DU vil legge igjen en liten hilsen her hos meg ♥