torsdag 2. juni 2011

Smashing good

SMASH KAKE


Kom over denne fristende kaken på bloggen til Det Søte Liv .

Oppskriften kommer her :

Kakebunner:


4 eggehviter

3 dl sukker

40 stk Ritz

Sjokoladekrem:

4 eggeplommer

3 ss sukker

60 g smør

200 g kokesjokolade

Fyll:

5 dl vaniljekrem

50 g Smash!

Pynt:

3 dl kremfløte

50 g Smash!

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.

Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene (bruk alternativt stor langpanne, se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.

Til sjokoladekremen has alle ingredienser i en liten kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet og kremen er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.

Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash! over. Legg på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken. Pynt med mer hakket Smash! Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

4 kommentarer:

Trine sa...

Å! den hørtes skikkelig god ut du.
Tror den MÅ prøves, selv om det er ett forsøk på skjerpings når det gjelder søtsaker her for tiden.
Viljestyrke...Hva er det?
Ha en strålende dag:)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Du verden for en kake! Oppskriften er kopiert å denne søtsaken skal bakes en dag når ånden faller på!

KLem Anna

Unknown sa...

Denne knabber jeg!

1 Prins og 2 Prinsesser sa...

hmmmm den vil jeg ha!!!!!

Legg inn en kommentar

♥Så hyggelig med kommentarer,og at akkurat DU vil legge igjen en liten hilsen her hos meg ♥